Srpsko komunikolosko drustvo Serbian communication society

Internet - medijum globalizacije i individualizacije

Sadašnje stanje (druga decenija 21. veka) individualnog i globalnog fenomena Interneta kompetentno je prezentirao Teri Kramer (Terry Kramer), šef delegaciaje SAD na Svetskoj konferenciji o međunarodnim telekomunikacijama ( World Conference on International Telecommunications), održanoj u Dubaiju UAE): "Inovacije koje smo videli u Internet-prostoru nisu implementirane u režiji političkih aktera. One su pokretane od različitih aktera i nosilaca širom sveta, primarno izvan državnih vlasti... i dozvolite da razjasnimo to stanje: Internet nastavlja da demnstrira efektivitet i napredak postojeće strukture multipliciranih nosilaca - i svoju unutrašnju nezavisnost. Nijedna vlada i pojedina organizacija ne može ni bi mogla 'kontrolisati' Internet.
Isti autor dalje osnažuje svoja saznanja o Internetu: "Ja sam se osvedočio da je mobilni Internet dinamičan, globalan i otporan na administrativne intervencije sa bilo kog mesta i bilo kojim merama ili tradicionalnim metodama.
Organizator ove konferencije - Međunarodna unija za teledomunikacije (International Telecommunications Union -ITU) postavila je otvorenu vebstranicu ove konferencije. Da pokažu svoju individualnu digitalnu moć na toj konferenciji, hakeri su uspešno oborili vebsajt za baroj sati koji su samo odredili.

Evolucija mobilnog telefona